Kartonnen dozen, welke verschillende soorten zijn er?

Op het eerste zicht kunnen we natuurlijk stellen dat kartonnen dozen er allemaal eigenlijk gewoon hetzelfde uitzien. Wanneer we deze even van naderbij gaan bekijken zien we echter iets helemaal anders. Zo maken we bijvoorbeeld een onderscheid tussen dozen die gebruikt kunnen worden om spullen in te verzenden en dozen die gebruikt worden om spullen in op te slaan. De eigenschappen van deze verschillende  dozen mogen dan in grote lijnen in de basis hetzelfde zijn, toch is er wel degelijk sprake van enkele niet onbelangrijke verschillen. Wil jij graag ontdekken wat deze verschillen zijn? Dan zal je dat ongetwijfeld ontdekken door middel van de informatie hier op deze pagina.

Kartonnen dozen om spullen in te verzenden 

In eerste instantie zijn er natuurlijk de kartonnen dozen die bestemd zijn om spullen in te verzenden. Hierbij is het van belang om de gulden middenweg te vinden. In eerste instantie moeten de dozen bijvoorbeeld voldoende licht zijn om niet onnodig hoge verzendkosten te triggeren. Daarnaast dient er echter op toegezien te worden dat ze wel voldoende stevig zijn. Het laatste wat je namelijk wil is dat je doos onderweg zomaar stuk gaat waardoor de inhoud eruit kan vallen of beschadigd kan worden. Eventueel kan je dit wel nog oplossen door rond de kartonnen dozen die je gebruikt om spullen in te verzenden een bepaalde tape aan te brengen. Door deze tape goed rond de doos te wikkelen kan je eveneens voorkomen dat de inhoud eruit komt te vallen. Wil je graag kleren verzenden? Dan zou je daarvoor ook kunnen kijken in de richting van zogenaamde verzendzakken.

Dozen om bepaalde spullen mee op te slaan (op zolder) 

Kartonnen dozen die gebruikt worden om inboedel op te slaan, bijvoorbeeld op zolder, liggen sterk in lijn met de dozen die we hieronder gaan beschrijven en waar je gebruik van kan maken wanneer je gaat verhuizen. Het enige verschil is dat deze dozen in principe niet persé over een handvat dienen te beschikken. Is deze wel aanwezig? Dan is dat natuurlijk geen probleem. In dat geval kan je ze namelijk eveneens gebruiken wanneer je gaat verhuizen. Zo neem je, je dozen gewoon uit de opslag waardoor je ze meteen kan verhuizen naar de nieuwe woning. 

​​Verpakkingsmaterialen Profipack | Voor al uw verpakkingsmateriaal

Dozen die je kunnen helpen bij het verhuizen

In lijn met bovenstaande liggen natuurlijk ook nog de kartonnen dozen waar je gebruik van kan maken wanneer je gaat verhuizen. Heel wat mensen die gaan verhuizen beschikken over een aanzienlijke hoeveelheid kleine inboedel die ze graag mee willen nemen naar hun nieuwe adres. Dat is natuurlijk logisch, alleen hoe kan je dat nu op een veilige en bovendien ook gestructureerde manier doen? Bij voorkeur door gebruik te maken van een kartonnen verhuisdoos. Een dergelijke doos kenmerkt zich niet alleen door de mogelijkheid om de inhoud erop aan te geven, daarnaast is ze ook voorzien van twee handvaten die het eenvoudig mogelijk maken om ze mee te nemen. Tot slot zal je tot de conclusie komen dat dergelijke dozen veelal ook zijn voorzien van een dubbele bodem waardoor de inhoud ervan niet zomaar uit de doos kan schieten en kan breken.