Online teambuilding: een unieke ervaring voor jouw team

Wanneer jij en je collega’s deel hebben genomen aan een online teambuilding programma is er één ding dat vast staat: jullie zullen meer hetzelfde kijken naar online vergaderingen of bijeenkomsten. Deze methode is een veilige, moderne, maar vooral hele gezellige manier om je collega’s beter te leren kennen of om afwisseling te bieden van jullie dagelijkse werkzaamheden. Benieuwd of deze ervaring iets voor jullie is? Op deze pagina lees je alles wat je moet weten. Van de verschillen met fysieke teambuilding en de voordelen ervan, tot de vele unieke vormen van deze activiteit.

Teambuilding en online teambuilding

Je hebt vast wel eens gehoord van teambuilding activiteiten. Vaak is teambuilding bedoeld voor mensen die elkaar nog niet goed kennen, om een band op te bouwen of om gewend te raken om samen te werken. Ook voor collega’s is teambuilding een leuke unieke ervaring. Je gaat bijvoorbeeld met je collega’s naar een escape room, legt een hindernisbaan af of lost een puzzel op. Een andere, maar zeker niet minder leuke vorm van deze activiteiten is online teambuilding. Met je collega’s doe je opdrachten of spellen, of doet samen mee aan een show, allemaal vanuit huis of vanaf je werkplek. Er zijn veel verschillende vormen van deze soort teambuilding beschikbaar, hierover lees je later op deze pagina meer.

Waarom online teambuilding?

Alle vormen van teambuilding zijn unieke ervaringen die jij en je collega’s niet snel zullen vergeten. Waarom zou je in dit geval kiezen voor online teambuilding? Als bedrijven iets kunnen leren van de afgelopen tijd, dan is het dat flexibiliteit als het aankomt op online werken en communiceren essentieel is. Doordat de teambuilding volledig online is, is het ook 100% corona proof. Bovendien zullen jij en al je collega’s door de online teambuilding zien dat een digitale vergadering of bijeenkomst absoluut niet saai hoeft te zijn. Ook wat groepsgroottes betreft heeft deze vorm een aantal grote voordelen ten opzichte van fysieke activiteiten. Bij sommige vormen kunnen groepen van tot wel 500 mensen meedoen. Dit zou voor de meeste bedrijven onmogelijk zijn om fysiek te organiseren, maar online teambuilding maakt het mogelijk. 

Verschillende vormen van deze ervaring

De activiteit kan op veel verschillende manieren worden ingevuld. De uitdaging voor de organisator van de activiteiten is om de show, de opdrachten of de spellen voor iedereen zo leuk en interactief mogelijk te maken. Bij Teamspeling lukt dit gegarandeerd, door de vele unieke vormen die er beschikbaar zijn. Zo zijn er shows met muziek en techniek vanuit professionele studio’s. Ook wordt er altijd voor gezorgd dat deze unieke ervaring met jou en je collega’s een persoonlijke draai krijgt. Dit maakt de show interactief en leuk voor iedereen. Voor elk type show of activiteit zijn verschillende groepsgroottes beschikbaar. De trainers organiseren voor jou en je collega’s een leuke en onvergetelijke bijeenkomst waarbij veel gelachen wordt, vanuit het comfort van je eigen woonkamer of kantoor. Wacht dus niet langer en vraag een vrijblijvende offerte aan voor één van de unieke programma’s.