Tips bij het kopen van een magazijnstelling

Je hebt vast wel een keer door een magazijn gelopen en tegenwoordig zijn ze enorm. Dit komt doordat de consument steeds meer producten op het internet besteld. Bedrijven die aan e-commerce beginnen, kunnen goed gebruik maken van een groot magazijn. Dat is ook de reden waarom zoveel bedrijven anno 2022 investeren in een magazijn. Hoe meer voorraad je nodig hebt, hoe groter het magazijn moet zijn. Als het magazijn groter wordt, moeten er natuurlijk ook nieuwe stellingen komen. Het kopen van een magazijnstelling kan heel erg lastig zijn. Vooral als beginnende ondernemer kan het erg lastig zijn om een goede stelling uit te kiezen.

 

Er zijn namelijk verschillende soorten magazijnstellingen en iedere stelling is weer anders. Iedere soort magazijnstelling is bedoeld voor een ander product en voor een ander bedrijf. Sommige bedrijven hebben hele speciale stellingen nodig die op maat worden gemaakt. Heb jij een normaal bedrijf en heb jij een paar stellingen nodig? Dan kun je deze eenvoudig op het internet bestellen, maar dan is het wel handig om te weten uit welke stellingen je nu precies kunt kiezen. Wil jij weten welke soorten stellingen er allemaal zijn? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er echt alles over te weten komt.

Verschillende soorten stellingen

Er zijn een hoop verschillende soorten stellingen als je op zoek gaat naar een magazijnstelling. Het is daarom belangrijk om vooraf te bepalen welke stellingen je allemaal nodig hebt in jouw magazijn. Weet je niet zeker wat je nodig hebt? Dan is het belangrijk om meer te weten te komen over de verschillende stellingen. Er kan gekozen worden uit stellingen voor lichte en halfzware opslag. Je hebt bijvoorbeeld palletstellingen, draagarmstellingen en doorrolstellingen. Doorrolstellingen kunnen heel erg handig zijn in een orderpicken bedrijf, maar ook bij andere branches. Zo is een draagarm magazijnstelling perfect voor een bouwbedrijf. Houdt er wel rekening mee dat een doorrolstelling 2 gangpaden nodig heeft.

 

Bij het uitkiezen van een stelling, is het ook handig om te kijken naar de maten. Je wilt natuurlijk dat de stelling past en dit is niet altijd het geval met een magazijnstelling. Sommige aanbieders kunnen de magazijnstelling ook op maat laten maken. Je kunt ook een specialist laten langskomen, die meer van deze zaken af weet. De specialist kan ook vertellen welke stellingen het best passen bij het magazijn en waar je op moet letten met de veiligheid. Zo is veiligheid een van de belangrijkste dingen en gebeuren er bij veel bedrijven veel bedrijfsongevallen in het magazijn.

 

Magazijnstelling van een hoge kwaliteit vinden

Het is van een groot belang dat je alleen een magazijnstelling koopt met een hoge kwaliteit. Je wilt namelijk lang met de stelling kunnen doen, maar dit is niet altijd mogelijk. Kies daarom voor de hoogste kwaliteit en koop jouw stellingen alleen bij een betrouwbare aanbieder. Vergelijk verschillende aanbieders goed met elkaar en kijk hierbij ook extra goed naar het aanbod. Wil jij zeker weten dat je de aanbieder kunt vertrouwen? Kijk dan eens even goed naar de reviews van de aanbieder, zodat je de ervaringen kunt lezen van de vorige klanten.

 

Wil je naast de reviews meer weten over de aanbieder? Ga dan naar mdogroup.be voor informatie.