Tips voor kerstpakketten verbonden aan goede doelen

Kerstpakketten schenken is een goede manier om de echte kerstgedachte door te laten klinken. Hiermee kun je je werkgevers laten zien, dat je hun inzet en betrokkenheid apprecieert. Je kunt de kerstgedachte daarbij extra versterken door voor kerstgeschenken te kiezen, die verbonden zijn aan een goed doel. Aanbieders van kerstpakketten, zoals Kerstpakkettenplaza.nl bieden op dit gebied veel mogelijkheden. 

Kerstpakketten die goed doen! 

Met een kerstpakket schenk je niet alleen maar een leuk cadeautje; je geeft mensen hiermee ook een warm kerstgevoel. Je laat zien dat jouw werknemer belangrijk voor je is en dat je dankbaar bent voor zijn of haar inzet. Dit gebaar betekent veel voor mensen. Daarnaast kun je dit warme kerstgevoel ook op een andere manier laten doorklinken, namelijk door kerstpakketten te kiezen waarvan de opbrengst voor een deel naar een goed doel gaat. Door heel bewust een keuze te maken voor een kerstpakket dat ten goede komt van andere mensen of het milieu, heeft jouw geschenk nog meer betekenis.

Hoe werkt dit?

Veel aanbieders van kerstpakketten zijn verbonden aan een of meerdere goede doelen. Ga daarom op zoek naar een aanbieder, die een goed doel steunt waar ook jouw hart naar uitgaat. Vaak heb je de keuze uit meerdere goede doelen. De werkwijze die hier doorgaans bij gehanteerd wordt, is dat de aanbieder van het kerstpakket, per bestelling een vast bedrag schenkt aan het goede doel dat je hebt gekozen. Om welk bedrag het gaat, is in de meeste gevallen afhankelijk van de prijscategorie waarbinnen het kerstpakket valt. Bij een kerstpakket tussen de € 20 en € 25 euro gaat bijvoorbeeld € 0,50 per pakket naar het goede doel, terwijl bij een kerstgeschenk van tussen de € 45 en € 50 er € 1,- naar het goede doel gaat. 

Let op de keurmerken voor goede doelen

Als je kiest voor kerstpakketten, waarvan wordt gezegd dat ze verbonden zijn aan goede doelen, dan wil je er wel zeker van zijn dat het geld goed terechtkomt. Om die reden is het belangrijk om te checken of de goede doelen, waarmee wordt samengewerkt, beschikken over een keurmerk. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het CBF-keurmerk. ‘CBF’ staat voor Centraal Bureau Fondsenwerving en houdt toezicht op donaties voor goede doelen. Ook kun je kijken of het goede doel over een ANBI-status beschikt. Deze afkorting staat voor Algemeen Nut Beogende Instelling. Een goed doel met deze status zet zich voor minimaal 90% in voor het algemeen belang en heeft geen winstoogmerk.

Welk goed doel kies je voor je kerstpakketten?

Dat is natuurlijk heel persoonlijk. Je kunt ook kijken naar wat er leeft binnen jouw bedrijf? Of heeft jouw bedrijf of branche misschien raakvlakken met een specifiek goed doel? Denk daarbij aan gezondheid, hulp aan kinderen, milieu en duurzaamheid, dierenwelzijn en mensenrechten. Enkele voorbeelden van goede doelen, die vaak verbonden zijn aan kerstpakketten, zijn o.a.: Amnesty International, Dierenbescherming, Make a Wish, KWF Kankerbestrijding, Jantje Beton, WNF, Unicef en Save the Children.