Wanneer kiezen voor een HDPE boot?

Een HDPE boot is een boot die gemaakt is van High-density polyethylene. Het is een thermoplastisch polymeer dat gemaakt wordt uit aardolie. Je kunt het zien als een soort plastic. Het is een schip dat stevig en waterdicht is. Door het gebruikte materiaal is het vaartuig licht van gewicht. Het is een boot die altijd blijft drijven. In dit artikel vertellen we je alles over de kenmerken van dit type boot en wanneer deze boot geschikt is om te gebruiken. Ben je op zoek naar een boot die bijna onverwoestbaar is en altijd dienst doet? Lees dan snel verder.

Voor het ruigere werk

Als je een boot zoekt om je te ondersteunen bij zware werkzaamheden dan is een HDPE model de perfecte keuze. Dit schip is een heel stuk sterker dan een variant die van aluminium of polyester gemaakt is. Het model is geschikt om machines op te vervoeren en je kunt aan boord zware werkzaamheden uitvoeren die op andere boten niet zo makkelijk te doen zijn. Je kunt makkelijk mensen en materieel vervoeren op dit model en ze van de ene naar de andere plek varen. Dit type is uitermate geschikt voor de ruigere werkzaamheden op het water. Het model kan tegen een stootje en kan je helpen om allerlei werkzaamheden uit te voeren.

Kenmerken HDPE boot

Een HDPE boot heeft hele specifieke kenmerken. Het materiaal waar het schip van gemaakt is kun je volledig recyclen. Daarnaast is het materiaal lichter dan water waardoor het exemplaar al van zichzelf blijft drijven. Het is een model dat zo sterk is dat zelfs kogels weinig kans krijgen om het vaartuig te doorzeven. Het materiaal vraagt weinig schoonmaakwerkzaamheden omdat algen en pokken er niet goed kunnen aangroeien. Dat maakt het onderhoud een stuk eenvoudiger. Daarnaast is het plastic waar het schip van gemaakt is bestand tegen veel chemicaliën en producten waar petroleum in zit. 

Inspectie, toezicht- en handhaving

Een HDPE boot is de ideale boot voor het uitvoeren van inspectiewerkzaamheden op het water. Het model komt makkelijk overal en blijft onder alle omstandigheden dienst doen. Daarnaast is het model goed in te zetten bij het houden van toezicht en handhaving op het water. Ook voor het vervoeren van personen is het model geschikt en je kunt dit exemplaar gebruiken als crewtender. Er is weinig dat je niet kunt doen met deze aanwinst. Of je hem nu huurt of koopt, je zult veel profijt hebben van het inzetten van dit slimme model.

Werkboot.nl | De werkboot voor al uw werkzaamheden op het water

HDPE boot voor werkzaamheden met machines en oliebestrijding

Met een HDPE boot kun je allerlei materialen vervoeren over het water en ze afzetten tegen de glooiing. Door het stevige materiaal is het model geschikt voor werkzaamheden met allerlei kleine machines vanaf het water. Dat zorgt voor veel verschillende toepassingsmogelijkheden. Het is een alleskunner die je waar je maar wilt kunt inzetten en die zorgt dat je je werkzaamheden op het water veilig kunt uitvoeren. Of je nu met mensen werkt of met machines of allebei, dit model komt altijd van pas.